Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummakaka med ingefärsäpplen

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kryddigt, saftigt och himmelskt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten.
  3. Dela äpplena i klyftor och blanda med socker och ingefära. Stick ner hälften av äppelbitarna i kakan och spara resten till dekoration. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  4. Stek under tiden äppelbitarna som blev över i en varm panna i lite smör några minuter, så att de bara blir lite mjuka. Ställ åt sidan.
  5. Ta ut kakan och låt svalna. Stjälp sedan upp den på ett vackert fat. Dekorera med de stekta äppelbitarna och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.