- Serverar: 4-5 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det här receptet kom till då jag upptäckte att jag hade alldeles för många fina tomater i kylen. En god gryta blev resultatet.
Instruktioner
- Dela tomaterna i klyftor (6 på varje) Lägg dem på ett ugnsfast fat och ringla olja och balsamvinäger över. Sätt ugnen på grill och ställ in fatet ganska högt upp i 15-20 min.
- Skär filéerna i strimlor och krydda dem med salt och svartpeppar. Bryn dem tills de fått fin färg och lägg dem på et fat så länge.
- Strimla paprika, gurka och vitlök och fräs lätt några minuter. Lägg grönsakerna på fatet.
- Smula ner osten i stekfettet och låt den smälta. Tillsätt grädde, vin, vatten, chutney och kycklinfond. Låt det koka ihop.
Lägg tillbaka kött och grönsaker i grytan. Tillsätt de grillade tomaterna och låt allt puttra några minuter. Red grytan om det behövs.
- Servera kokt ris till.
Publicerat den
21 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar