Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärsmarinerad lax med bulgur

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är även gott att grilla laxen ett par minuter på varje sida.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skär laxen i fyra bitar. Skala och riv ingefäran. Blanda ingefära, honung och salt. Bred ut blandningen på laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  2. Kola bulgurn i hönsbulljong i en kastrull enligt förpackningens anvisning.
  3. Strimla salladslöken och blanda ner i bulgurn tillsammans med oliverna. Skiva osten och lägg den på laxen.
  4. Servera den ugnsbakade laxen med bulgurn. Garnera eventuellt med rosmarin och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.