Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingrids favoriträtt

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Ett recept från fibs hemmaböcker.God efterrätt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena och ta bort kärnhuset med en äppelpipa. Koka äpplena mjuka i svag sockerlag och låt dem kallna på ett fat.
  2. Lägg gelantinet i kallt vatten. Smält blockchokladen i en bunke över vattenbad. Krama upp och lägg gelatinet i chokladbunken. Sätt till vattnet och rör massan jämn och slät. Häll chokladkrämen i en låg, vid skål och låt den stå kallt och stelna.
  3. Placera äpplena glest i krämen. Vispa grädden till hård skum och lägg i klickar mellan äpplena. Skålla, strimla och rosta mandeln och strö den över rätten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.