Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagd squash med citrussmak

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är gott till kötträtter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj squash väl och torka den väl. Skär i 2 cm kuber.
  2. Skölj och torka apelsinerna väl. Skala av det gula skalet på en apelsin så tunt som möjligt och strimla det fint. Skär bort allt det vita från apelsinerna och tärna fruktköttet.
  3. Blanda samman squash och apelsintärningar och apelsinskal i en stor skål. Strö över 3 dl socker och häll över 2 dl vitvinsvinäger och pressa över saften av en halv citron.
  4. Täck skålen och låt stå till nästa dag.
  5. Sila och häll över lagen i en kastrull och tillsätt 3 dl socker och 2½ dl vitvinsvinäger och låt koka tills den är klar. Skumma under tiden.
  6. Lägg i squash och apelsiner i kastrullen och låt det småkoka tills frukten är klar, nästan mjuk och genomskinlig.
  7. Ös upp på rena och varma glasburkar. Förvaras svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.