Klassiskt tillbehör till bland annat pytt i panna och kalops. Kan också användas som ingrediens i många rätter, t.ex sillsallad.
Instruktioner
- Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka.
Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet.
Sila kokspadet om det ska användas till lagen.
Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor.
Koka upp allt till lagen.
- Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar.
Koka ihop lagen 3-4 min, häll den över rödbetorna och sätt på lock.
- Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt genast på lock.
- Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Håller sig 6-12 månader.
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det var ett väldigt bra recept på inlagda rödbetor det blev jättegott!!!
mums, de blev goda