Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inlagda rödbetor

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Klassiskt tillbehör till bland annat pytt i panna och kalops. Kan också användas som ingrediens i många rätter, t.ex sillsallad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj rödbetorna väl, låt skal och rotspets vara kvar. Koka dem nästan mjuka. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Sila kokspadet om det ska användas till lagen. Låt små jämnstora rödbetor vara hela. Skiva stora rödbetor. Koka upp allt till lagen.
  2. Låt hela rödbetor få ett uppkok i lagen. Lägg dem sedan i glasburkar. Koka ihop lagen 3-4 min, häll den över rödbetorna och sätt på lock.
  3. Lägg skivade rödbetor i glasburkar. Häll över den heta lagen och sätt genast på lock.
  4. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1 dygn. Håller sig 6-12 månader.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • crazymillis 26 augusti 2009

    Det var ett väldigt bra recept på inlagda rödbetor det blev jättegott!!!

  • Bubbely 27 juni 2010

    mums, de blev goda

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.