Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Israeliska småkakor med sting

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

"Stinget" i de här kakorna är ouzon eller arraken - perfekt om man har en bottenslatt över i någon flaska, som man inte vet vad man ska göra med. Själv har jag även testat med punsch, vilket också blev lyckat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör margarin och socker pösigt. Tillsätt ouzoun och mjölet, lite i taget. Arbeta ihop till en deg. Rulla degen till en boll och ställ in i kylen i 20 min.
  2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj två bakplåtar. Ta ut degen på mjölat bord och dela den i två delar. Kavla ut varje deg till rektanglar och ta ut kakor med pepparkaksmått. Lägg kakorna på plåtarna och strö över hackad mandel eller pistach.
  3. Grädda i 6-8 min. Ta ut plåtarna och strö pudersocker över kakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.