Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk dessert

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

God pannacotta som blr extra festlig med små fågelbon gjorda av mörk choklad.

Ingredienser

Instruktioner

Blötlägg gelantinbladen i rikligt kallt vatten i minst 10 min. Koka upp grädde, socker, ingefära och vaniljsocker .Ta upp gelantinbladen och krama ur vattnet. Smält dem i den varma gräddblandningen och häll upp i portionsformar. Låt stå kallt i minst 1 timme. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn. Häll allt i en plastpåse , klipp ett litet hål i ena hörnet och ringla chokladen i tunna strängar på ett bakpapper. Låt stå i kylen tills det stelnar. Värm honungen i en kastrull. Gröpa ur innnehållet i passionsfrukterna och rör ner honungen. Lös upp majsstärkelsen i vattnet, rör ner i honungen och koka upp. Skala apelsinen och skär bort hinnorna från varje klyfta . Tillsätt apelsinklyftrorna i honungen och låt dem bvli varma men inte koka. Stjälp upp puddingarna, kanske behöver du en vass kniv längs kanten. Bryt chokladstängerna i lagom stora bitar och lägg dom ovanpå som fågelbon. Fördela fruktsalladen och dekorera med carambola skuren i tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.