Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk fylld fläskfilé med Örtrisotto

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Länge sedan jag åt så underbart god fläskfilé - rena drömmen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Hacka hälften av skinkan, smula fetaosten i mindre bitar, skär de soltorkade tomaterna mindre bitar och hacka basilikan. Blanda i en skål.
  2. Salta och peppra filén, fyll den med skink-ost-tomat och basilikaröran. Smält matfett och bryn fileerna hastigt runt om. Linda resten av skinkskivorna runt fileerna och fäst med tandpetare vid behov
  3. Sätt in i ugnen på ca 200 C och stek ca 20 minuter Ta ut och skär upp i portionsbitar.
  4. Örtrisotto Koka upp buljongen. Förmodligen i tre separata pannor
  5. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Smält smör och fräs lök, vitlök och paprika mjuka utan att de får färg.
  6. Rör i riset och späd med buljongen lite i taget. Vätskan ska koka in mellan varje gång du tillsätter buljong. Allt som allt ska detta ta ca 20 min. Du kan få vätska över.
  7. Rör ner vin och örter i slutet av kokningen. Avsluta med Parrnesanosten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.