- Serverar: 24 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Länge sedan jag åt så underbart god fläskfilé - rena drömmen.
Instruktioner
- Ansa och skär ett djupt snitt på längden längs med filén. Hacka hälften av skinkan, smula fetaosten i mindre bitar, skär de soltorkade tomaterna
mindre bitar och hacka basilikan. Blanda i en skål.
- Salta och peppra filén, fyll den med skink-ost-tomat och basilikaröran. Smält matfett och bryn fileerna hastigt runt om. Linda resten av skinkskivorna runt fileerna och fäst med tandpetare vid behov
- Sätt in i ugnen på ca 200 C och stek ca 20 minuter
Ta ut och skär upp i portionsbitar.
- Örtrisotto
Koka upp buljongen. Förmodligen i tre separata pannor
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Smält smör och fräs lök, vitlök och paprika mjuka utan att de får färg.
- Rör i riset och späd med buljongen lite i taget. Vätskan ska koka in mellan varje gång du tillsätter buljong. Allt som allt ska detta ta ca 20 min. Du kan få vätska över.
- Rör ner vin och örter i slutet av kokningen. Avsluta med Parrnesanosten.
Publicerat den
7 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar