Med bönor i grytan är det enda som behövs ett gott bröd att suga upp den goda såsen med!
Instruktioner
- Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Bryn i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan.
- Skala och hacka lök och vitlök. Skiva fänkålen, skala och tärna moroten. Kärna ur och strimla chilin. Fräs alla grönsaker i smör i en gryta, ca 5 minuter. Häll på tomater, vin och fond. Koka upp. Lägg i köttet och koka sakta under lock tills det är mört, 50-60 minuter.
- Stek korven i smör i en stekpanna. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i korv och bönor i grytan och koka ytterligare 5-10 minuter. Ta upp korven och dela den i mindre bitar. Smaka av grytan med salt och peppar.
- Servera gärna grytan med ett gott bröd.
Publicerat den
12 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar