Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk hälleflundra med avokadoyoghurt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Tillsammans med den vitlöksdoftande avokadoyoghurten smakar den fina fisken extra gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg hälleflundran på ett fat och salta och peppra fisken på båda sidfor. Riv skalet på citronerna fint. Pressa citronerna och häll all citronsaft utom 1 msk över fisken. Ta av bladen från persiljan och hacka bladen fint. Skala och pressa 1 vitlöksklyfta. Blanda citronskal, hackad persilja och pressad vitlök väl och ställ åt sidan.
  2. Skålla och skala tomaterna. Ta bort stjälkfästena, kärna ur tomaterna och hacka dem fint. Halvera avokadofrukterna på längden, ta bort kärnorna och gröp ur fruktköttet med en sked.
  3. Mixa avokado och yoghurt till en slät sås. Blanda ner de hackade tomaterna i såsen. Skala de 2 återstående vitlöksklyftorna och pressa ner dem i avokadoyoghurten. Tillsätt resten av citronsaften och smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp olivoljan i en teflonpanna. Lägg i hälleflundran och stek 4-7 min på varje sida beroende på tjocklek. Lägg upp fisken på förvärmda tallrikar, strö över citronskalsblandningen och servera med avokadoyoghurten.
  5. Råstekt eller kokt potatis smakar bra till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • catarinamalmberg 17 oktober 2015

    Spännande rätt! Avokadosåsen och citronrivet var gott. Hade råstekt potatis till. Gör gärna igen men ska försöka få till en annan kryddning på fisken då den smakade lite för lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.