Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk kycklingfilé med marsalasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lika lättgjord som god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär upp kycklingfiléerna men inte tvärs igenom. Banka ut dem. Bred senap över och täck med salamin. Rulla samman och fäst med köttnålar eller tandpetare.
  2. Krydda försiktigt med salt och peppar. Tänk på att salamin kan vara salt. Bryn rullarna gyllene i lite matfett. Lägg dem i en eldfast form och ställ in dem i ugnen att eftersteka ca 18-20 minuter i 200 grader eller tills de är genomstekta.
  3. Skala och tärna schalottenlök och viklök under tiden. Fräs dem på svag värme ca 6-8 minuter. Tillsätt vin, kalvfond, soja och hackad salvia. Låt såsen koka samman lite.
  4. Tillsätt smöret i klickar och låt det smälta så får du en blank fin sås. Smaka av. Vill du ha tjockare sås reder du av den med maizenaredning.
  5. Servera med nykokt pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.