Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättebiff med grönsaker och gremolata

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gremolata är en blandning av finrivet citronskal, persilja och vitlök. Blandningen är inte bara god till färsen utan passar också att "strössla" över pastan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter. Blanda ned ägger och färsen. Lägg ut färsen i mitten av en långpanna med bakplåtspapper och forma till en platt tårta, ca 24 cm i diameter.
  3. Skär tomater och squash i bitar och lägg dem runt färsen. Droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills färsen är klar.
  4. Gremolata: Tvätta och finriv citronskalet. Hacka persiljan och vitlöksklyftorna fint. Blanda med citronskalet.
  5. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  6. Strö litet av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om. Blanda grönsakerna med pastan och smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.