Gremolata är en blandning av finrivet citronskal, persilja och vitlök. Blandningen är inte bara god till färsen utan passar också att "strössla" över pastan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ströbröd, mjölk, salt och peppar. Låt svälla 10 minuter. Blanda ned ägger och färsen. Lägg ut färsen i mitten av en långpanna med bakplåtspapper och forma till en platt tårta, ca 24 cm i diameter.
- Skär tomater och squash i bitar och lägg dem runt färsen. Droppa över olivolja och krydda med salt och peppar. Stek mitt i ugnen ca 20 minuter tills färsen är klar.
- Gremolata: Tvätta och finriv citronskalet. Hacka persiljan och vitlöksklyftorna fint. Blanda med citronskalet.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Strö litet av gremolatan över den färdigstekta färsen och servera resten vid sidan om. Blanda grönsakerna med pastan och smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar