Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jambalaya med chorizo och kräftor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En helt underbar rätt som gör succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär korvarna på snedden, skala kräftorna och räkorna. Dela den frysta torsken i kuber och låt den tina. Skär tomaterna, fänkålen, stjälksellerin, de gula lökarna, vitlöken och den hela spanska pepparen i mindre bitar.
  2. Sätt en wokpanna på spisen. Fräs grönsakerna i olja, tillsätt de torkade kryddorna, tomatpurén och riset. Låt fräsa ett par minuter, tillsätt 6 dl vatten och den flytande buljongen. Koka tills riset är mjukt(ca 15-20 minuter). Fyll på med ytterligare 4 dl vatten.
  3. Lägg torsken, kräftorna, räkorna och korven på toppen. Sätt på ett lock och låt sjuda på svag värme i 10 minuter. Toppa med hackade örter och den finhackade rödlöken.
  4. Servera gärna Jambalayan med en god yoghurtsås eller naturell Créme fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.