Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbscheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En cheesecake jag brukar göra till midsommar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till botten i matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 8-10 minuter.
  2. Rör osten mjuk. Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop ost och äggblandning med vaniljsockret. Häll detta i formen och grädda i ca 15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite dallrig när du tar ut den. Låt den svalna, ställ i kylen.
  3. Dela jordgubbarna och lägg på dem på tårtan strax före servering.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • sju 3 juli 2012

    Botten blev ganska saggig, antagligen för att det är väl mycket smör i den för att vara en cheesecake. Halvera mängden, det räcker och blir mycket bättre.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.