Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsgranité med vaniljgrädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud på en isigt härlig dessert med jordgubbar och vaniljgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna och torka dem noggrant.
  2. Blanda jordgubbarna med florsocker och vin, mosa till en puré.
  3. Tryck puréen genom en sil, häll i den i n fryspåse och platta till något. Förslut påsen och lägg i frysen minst 2 timmar.
  4. Före servering: Blanda grädden med vaniljsockret och vispa till mjuka toppar. Skeda upp grädden i små skålar.
  5. Ta fram de frysta jordgubbspuréen ur frysen. Banka på påsen med en köttklubba eller annat lämpligt tills den blir ordentligt krossad.
  6. Skeda upp granitén på grädden och servera genast. Garnera med färska jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.