Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mycket god paj med jordgubbar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm. i diameter. Nagga botten med en gaffel. Låt stå kallt ca. 30 min. Sätt ugnen på 200 gr. Förgrädda pajskalet 10 min och låt det svalna.
  3. Riv mandelmassan, vispa äggula och socker pösigt. Vispa i crème fraiche, vaniljsocker och mandelmassa.
  4. Fyll pajskalet med krämen. Lägg på jordgubbarna och strö över mandelspån.
  5. Grädda mitt i ugnen ca. 25 min. fyllningen ska fortfarande vara lite lös och krämig. Låt pajen svalna så stelnar den lte.
  6. Servera gärna med vispad grädde eller vaniljvisp

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.