Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Faktiskt riktigt god! Uppskattas alltid. Speciellt bra på sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman de torra ingredienserna till bottnen. Nyp i fettet, tillsätt grädden och blanda till en slät deg. Tryck ut degen på bottnen och kanterna i en pajform med en diameter på 26 cm
  2. . Nagga bottnen och sätt en folieremsa på kanten så den hålls uppe. Grädda i 200 gr omkring 10 min. tag bort folieremsan.
  3. Vispa crème fraichen och farinsockret till skum. Tillsätt den vispade grädden och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut fyllningen på den avsvalnade pajbottnen, sätt sedan på hela eller skivade jordgubbar.
  4. Koka upp vattnet. Tag kastrullen av spisen och tillsätt gelésockret i det heta vattnet under omrörning. Koka upp och bred ut gelén på bären . Låt pajen stå i kylskåpet och dra sig. Servera tidigast följande dygn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.