- Serverar: 10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Faktiskt riktigt god! Uppskattas alltid. Speciellt bra på sommaren.
Instruktioner
- Blanda samman de torra ingredienserna till bottnen. Nyp i fettet, tillsätt grädden och blanda till en slät deg. Tryck ut degen på bottnen och kanterna i en pajform med en diameter på 26 cm
- . Nagga bottnen och sätt en folieremsa på kanten så den hålls uppe. Grädda i 200 gr omkring 10 min.
tag bort folieremsan.
- Vispa crème fraichen och farinsockret till skum. Tillsätt den vispade grädden och smaksätt med vaniljsocker. Bred ut fyllningen på den avsvalnade pajbottnen, sätt sedan på hela eller skivade jordgubbar.
- Koka upp vattnet. Tag kastrullen av spisen och tillsätt gelésockret i det heta vattnet under omrörning. Koka upp och bred ut gelén på bären
.
Låt pajen stå i kylskåpet och dra sig. Servera tidigast följande dygn.
Publicerat den
17 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar