Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstårta med citronkräm

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 6 timmar
Skriv ut

Till alla vårens fester.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Denna tårta måste göras i god tid eftersom tårtbottnen ska stå i ugnen 5 timmar för att torka ordentligt.
  2. Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna till hårt fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten i ett tjockt, jämnt lager på plåten. Lämna ca 3 cm utmed kanterna på plåten. Marängsmeten ska ligga tjockt. Blir det för tunt, blir marängen för seg.
  3. Ställ in plåten längst ner i ugnen. Stäng av värmen efter 2 minuter och låt plåten stå kvar i ugnen 5 timmar. Öppna inte luckan under tiden.
  4. Blanda äggulor, strösocker, citronsaft och rivet citronskal i en rostfri kastrull. Ställ kastrullen på plattan och värm under kraftig omrörning hela tiden. När såsen börjar tjockna, tar du kastrullen från värmen. Låt citronkrämen kallna.
  5. Lägg marängbottnen på ett tårtfat. Vispa grädden och blanda den med citronkrämen och de strimlade myntabladen. Bred citrongrädden över bottnen.
  6. Fördela hela eller skivade jordgubbar ovanpå tårtan. Garnera gärna med hela färska myntablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.