- Serverar: 24 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
En god variant av brownies om man gillar jordnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och vaniljsocker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet.
- Jordnötskräm
- Smält smöret och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt jordnötskrämen svalna men inte stelna.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och smörj insidan av kanten.
Bred ut browniesmeten i formen och ringla ut jordnötskrämen över den.
Marmorera smeten med en kniv genom att dra ett ringlande mönster genom hela kakan. Strö över salta jordnötter.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Kakan ska släppa i kanterna och smeten ska kännas fast i formen.
- Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Publicerat den
24 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar