Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnöts- och chokladmuffins

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

Dessa muffins är godast att äta varma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en muffinsplåt med 12 hål med smält smör eller olja.
  2. Sikta mjölet i en stor skål, tillsätt socker och hackad choklad och gör en grop i mitten, tillsätt ägg, jordnötssmör, sylt, smör och mjölk blandat (inte för mycket). Om smeten är för torr kan du tillsätta 1/2 dl mjölk extra.
  3. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i 175 grader ca 20-25 minuter eller använd en provnål, för att se att den kommer upp torr. Låt dem vara kvar 10 minuter i formarna innan de stjälps upp att kallna på bakgaller. Pudra dem med florsocker.
  4. Blir muffinsen för tuggiga av jordnötssmör med bitar i, så kan man använda slät jordnötssmör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.