Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julias linssoppa med röda linser

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Linssoppa med massor av grönsaker och smak. Tjock i konsistensen, fast det kan man i och för sig reglera själv beroende på hur mycket vatten man väljer att ha i. Om man inte gillar någon grönsak kan man lätt byta ut den mot någon annan eller testa ta lite mindre av den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala morötterna och skär sedan morötterna, purjolöken, paprikan, fänkålen i lagom bitar (det ska ändå mixas senare). Hacka persilja och vitlök (om du inte ska pressa vitlöken).
  2. Värm upp smör/olja i en gryta och lägg sedan i alla kryddorna plus vitlöken samt persiljan. Lägg strax därpå i alla grönsakerna och låt dem steka ett tag till dom blivit hyfsat mjuka. Riv i skalet från en citron eller lime och därefter saften från den.
  3. Häll i linserna och fyll på med vattnet. Låt koka tills linserna är mjuka ca 15 minuter. Tag bort ifrån plattan och mixa soppan. Häll i majsen och mixa lite till. Om du vill ha en mjukare smak i soppan kan du spä ut den med mjölk eller crème fraiche. Brödkrutonger: Skär bröd i små fyrkanter. Stek i vitlöksolja (vanlig olja går bra). Dekorera soppan med dessa.
  4. Serveras med brödkrutonger samt dekoreras med morötter som du "skalat" med tex potatisskalare.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.