Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julig ingefärskaka med mandel

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Piggt, kryddigt och julsött.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formen. Finhacka ingefäran. Rör ihop mandel, muscovadosocker och kanel i en skål till mandelfyllningen. Vispa smör och socker poröst, använd elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner med ingefäran i äggsmeten. Häll hälften av smeten i formen. Fördela mandelfyllningen över. Häll över resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt kakan svalna lite innan du tar ut den ur formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.