Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julkryddad skinkpaj med katrinplommon

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Torkad frukt och julkryddor är perfekta smaksättare i skinkpajen så här års. I slutet av julhelgen är det utmärkt att använda den sista snutten av julskinkan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajdeg: Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå minst 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Fyllning: Tärna skinkan fint. Fördela skinka, riven ost och katrinplommon i pajskalet.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, kryddor, salt och båda pepparsorterna och häll i pajskalet. Tryck ner katrinplommonen något. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.