Torkad frukt och julkryddor är perfekta smaksättare i skinkpajen så här års. I slutet av julhelgen är det utmärkt att använda den sista snutten av julskinkan.
Instruktioner
- Pajdeg:
Arbeta ihop siktat mjöl, salt och kallt smör till en smulig massa, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24-26 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå minst 30 minuter i kylen. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 10 minuter.
- Fyllning:
Tärna skinkan fint. Fördela skinka, riven ost och katrinplommon i pajskalet.
- Äggstanning:
Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, kryddor, salt och båda pepparsorterna och häll i pajskalet. Tryck ner katrinplommonen något. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
Publicerat den
17 december 2014
Liknande recept
Skriv kommentar