Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julsallad med saffransdressing

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Söta druvor och salta kringlor passar till julens smaker. Dressingen är supersmaskig, passar även till andra sallader.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Saffransdressing: Stöt ihop saffranet med sockret i en mortel. Blanda med resten av ingredienserna utom oljan och rör ihop. Tillsätt oljan under vispning och låt stå ca 15 minuter i rumstemperatur.
  2. Skär bort nedre delen av brysselkålen och plocka av bladen. Skala moroten och hyvla tunna band med potatisskalare. Krama runt grönkålsbladen i oljan.
  3. Blanda alla grönsaker luftigt på ett fat och lägg dit druvorna. Ringla över dressingen. Peppra och smula över flingsalt. Toppa med rostade valnötskärnor och salta kringlor/pinnar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.