Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kabeljo med mangold

 
Skriv ut

Baccalà (saltad torsk/kabeljo) är en vanlig rätt i Italien. I saluhallarna ligger urvattnad kabeljo (baccalà ammollato) i baljor fyllda med vatten vid stånden. Man kan även köpa fisken saltad och vattna ur den själv. Det tar ca 48 timmar att vattna ur den salta torsken och vattnet bör bytas minst var sjätte timme. Det går också bra att steka fisken om man tycker att det är krångligt att fritera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vattna ur fisken ordentligt i 48 timmar. Lägg fisken i en rymlig skål fylld med kallt vatten, täck över och ställ den i kylen. Byt vattnet var sjätte timme. Ta därefter bort skinn och alla ben. Benen tar man lätt bort med en liten tång. Skär fisken i 5 cm breda bitar.
  2. Vispa upp äggen i en skål. Lägg ner fisken, blanda försiktigt och låt stå en stund.
  3. Fyll diskhon med vatten och skölj mangoldbladen, byt vatten 2-3 gånger. Skär bladen i strimlor. Ta bort de grövsta stjälkarna.
  4. Skölj och torka persiljan. Skala vitlöksklyftorna och hacka dem tillsammans med persiljebladen. Blanda ut 2 msk tomatkonserv med ca 4 dl vatten.
  5. Värm olivoljan i en stor stekpanna med lock, tillsätt persilje- och vitlökshacket och stek på svag värme i några minuter. Tillsätt oliverna, mangoldbladen, tomatkonserven, salta, peppra och lägg på ett lock. Låt koka i på svag värme i ca 30 min.
  6. Häll upp mjöl till paneringen på ett fat. Värm upp oljan till fritering i en djup stekpanna eller kastrull. Vänd fiskbitarna i mjölet och fritera i omgångar. Det är viktigt att oljan är riktigt varm innan man börjar fritera. Lägg den friterade fisken på hushållspapper så att överflödig olja rinner av.
  7. När mangoldbladen kokat färdigt, tillsätt fisken och koka i ytterligare några minuter. Servera med italienskt bondbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.