Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kärleksmums

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Gott helgfika!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tips: När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
  2. Räcker till en plåt
  3. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
  4. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.
  5. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.
  6. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
  7. Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.