Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaffemammas kantarellsoppa

 
Kaffemammas kantarellsoppa Kaffemammas kantarellsoppa
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mustig och härligt god kantarellsoppa som är perfekt att mysa med under regniga sommardagar och den kommande hösten. Vill man ha denna soppa vegetarisk kan man ersätta kasslern med vegetariskt bacon (men det har jag aldrig provat så vet inte om det har den där sältan), eller varför inte rostad lök? Det tror jag blir jättebra, ska provas nästa gång. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kassler i kuber och hacka löken, fräs i en klick smör tillsammans med kantareller i en gryta så det får lite stekyta.
  2. Tillsätt vatten, de två fonderna och kantarellkryddan och låt koka upp. Ha i crème fraiche och grädde. Rör ihop mjölk och mjöl till redning, häll ner lite i taget under omrörning tills soppan får den tjocklek du vill ha den. Låt puttra i ca. 10 minuter.
  3. TIPS: Vi använde kassler, men jag hade skrivit att det lika gärna kunde användas bacon. Det var just den där sältan jag ville åt som jag tycker går så bra ihop med kantareller. Har man inte kantarellkryddan kanske man kan ta extra kantarellfond eller tillsätta ½-1 kub svampbuljong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.