Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kåldolmar med savojkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Uppdaterade kåldolmar med savojkål och mathavre. Den här urgoda husmansrätten är inte så svår att laga som man kan tro. För en vegetarisk variant: byt ut blandfärsen mot sojafärs och köttbuljongtärningen mot grönsaksbuljongtärning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt kålbladen koka 5 minuter i saltat vatten. Låt dem rinna av på en ren handduk och skär bort den grova mittnerven. Blanda färs, mathavre, lök, mjölk, salt och peppar i en bunke. Fördela färsblandningen mitt på kålbladen. Vik in kanterna och rulla ihop.
  2. Stek dolmarna först med skarven nedåt i en het stekpanna med smör. Stek runtom till en fin färg. Ringla över sirap och häll på 1½ dl vatten. Sänk värmen och låt steka klart under lock ca 15 minuter. Vänd kåldolmarna en gång under stektiden.
  3. Lyft ur kåldolmarna. Häll 3 dl vatten i skyn. Tillsätt buljongtärning och låt sjuda ca 5 minuter. Red av med såsredning.
  4. Servera kåldolmarna med kokt potatis och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.