Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalla fiskfatet

 
  • Serverar: 5-6 portioner
Skriv ut

En vacker och mycket god kall fiskrätt, som bara inte kan utan ska lagas till i förväg! Utmärkt bjudmat med andra ord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka torsken och låt den kallna i sitt spad.
  2. Skala räkorna och skär ungefär hälften i små bitar.
  3. Blanda majonäs, chilisås och gräddfil och rör ner chilipulver och kryddorna. Rör ner räkbitarna och ca hälften av purjolöken.
  4. Ta upp fisken ur spadet och fördela den i en låg skål eller form. Bred såsen över torsken så att den täcker och låt alltsammans stå och dra ca 8 timmar.
  5. Dekorera med de återstående räkorna och purjolöken. Servera fiskrätten med kokt potatis och gärna ett gott glas vitt vin till.
  6. Rena delikatessen........

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.