Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljäst småfranska

 
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En smidig fralla som inte ska jäsa över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jäst med salt och socker, tillsätt sedan de övriga ingredienserna, degen ska släppa kanterna på bunken.
  2. Baka ut genast, kavla ut till 1½ cm tjocklek. Ta ut med ett mått ca 8 cm i diameter eller med ett bra glas.
  3. Låt jäsa övertäckt i 1½ timme.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö om så önskas.
  5. Grädda mitt i ugn 10 - 12 minuter de ska vara lite gyllene.
  6. Ugnstemp 200 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.