Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljästa frukostbullar med pomerans

 
Skriv ut

Blanda degen på kvällen. Gräddas till frukost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en degskål, men spar ½ dl vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst med elvispens degkrokar ca 5 minuter eller för hand 10 minuter. ( Bullarna blir bäst om degen inte är för fast. )
  2. Häll upp degen på mjölat bakbord. Forma degen med mjölade händer till en rulle och låt den vila 5 minuter.
  3. Dela rullen i ca 10 bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på en liten långpanna ca 25*25 cm, klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie eller plastpåse. Låt stå i kylen 8-10 timmar.
  4. Ta ut långpannan ur kylen, minst en ½ timme innan gräddning. Värm upp ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med vatten och strö på solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.