Blanda degen på kvällen. Gräddas till frukost.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en degskål, men spar ½ dl vetemjöl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, helst med elvispens degkrokar ca 5 minuter eller för hand 10 minuter. ( Bullarna blir bäst om degen inte är för fast. )
- Häll upp degen på mjölat bakbord. Forma degen med mjölade händer till en rulle och låt den vila 5 minuter.
- Dela rullen i ca 10 bitar. Lägg dem med snittytan uppåt på en liten långpanna ca 25*25 cm, klädd med bakplåtspapper. Täck med plastfolie eller plastpåse. Låt stå i kylen 8-10 timmar.
- Ta ut långpannan ur kylen, minst en ½ timme innan gräddning. Värm upp ugnen till 225 grader. Pensla bullarna med vatten och strö på solrosfrön. Grädda bullarna mitt i ugnen tills de fått fin färg, 12-18 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar