Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålrotslåda

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En billig rätt som man alltid har på julbordet i Finland. Är mycket omtyckt och god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Beredning:
  2. Skala kålroten och skär den i tärningar. Koka dem i lättsaltat vatten så mjuka att de går att passera eller klämma genom en purepress eller kör dem i en matberedare. Låt ströbrödet svälla i grädden. Tillsätt också muskotnöt, salt och de uppvispade äggen. Blanda i kålrotsmoset och häll massan i smord ungssäker form. Klicka över margarinet. Strö till sist över lite ströbröd.
  3. Gräddas i 175 grader i ca 1 timme.
  4. Man kan byta ut kålrot mot morot så blir det morotslåda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.