Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kan inte leva utan denna enkla sås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Fick denna sås till filé black and white på restaurang Mando i Malmö. Efter en smakanalys kom jag (tror jag) fram till receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka oliverna. Ta så mycket ni vill.
  2. Hacka valnötterna fint så många ni vill ha. Blanda med fraichen.
  3. Bryt osten i småklumpar och blanda i. Skall vara hela små bitar. Ta så mycket/lite ni vill ha. Salta om ni anser det behövs, tänk på att osten och oliverna är salta. Peppra efter smak.
  4. Om ni tycker såsen blir för tjock så tunna med lite mjölk. Låt mogna ett par timmar.
  5. Denna sås har jag till allt, men den är ursprungligen gjord till en grillad köttbit. Bara att utöka såsen om ni blir fler än fyra.
  6. Denna sås är under principen "smaka av" tills ni blir nöjda.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.