Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och äppelsorbet

 
Skriv ut

Helt underbart gott! Calvados är ett franskt äppelbrännvin som framhäver smaken på ett helt underbart sätt. En riktig vuxenglass. Bjud dina gäster på denna och du blir en mästare på sorbet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär äpplena i mindre bitar. Koka upp socker, citronsaft, honung och calvados. Lägg i äppelbitarna och koka mjuka. Häll i en mixer och mixa till en jämn massa (sila ev). Lägg i gelatinbladet och rör om.
  2. Häll massan i glassmaskin och låt den gå tills sorbeten är färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.