Lättgjord men jättegod! Inget bakpulver i smeten - dvs lite saftigare!
Instruktioner
- Skala och skiva päronen tunt. Lägg dem ev i vatten medan du gör smeten - så mörknar de inte.
Vispa ägg och socker. Rör ned mjölet. Häll ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Garnera med päronskivorna, ganska tätt. Dofta över ingefära och kanel efter tycke och smak.
Ringla över margarin - tag hyvlat margarin om du inte har flytande. Strö sist över pärlsocker, hackad mandel och solrosfrön.
- Grädda i 200 grader, ca 20 min, mitt i ugnen. Tag ut när kakan fått fin färg.
Servera gärna ljummen. Det behövs ingen vaniljsås, glass eller grädde - god ändå.
Publicerat den
26 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade päron som jag måste göra någt av, då hittatde jag ditt recept. Pefekt att göra i långpannan. Smakar helt under bart. Blir en 5 från mig. Kommer att göra den igen. Tack för receptet :)
Vilken supergod kaka! Exakt 20 minuter i ugnen var perfekt tid för en stor långpanna. Jag vispade ägg och socker pösigt innan jag tog i mjölet och kakan blev hög och fin.