Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och mandelbiscotti

 
  • Serverar: 36 portioner
Skriv ut

Italienska mandelskorpor är oftast hårda och knapriga men dessa är både spröda och frasiga. Baka många och förvara i en burk så är du alltid redo för oväntat besök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret i små kuber. Skålla och skala mandeln. Låt mandeln torka och hacka den sedan grovt.
  2. Lägg smör och socker i en skål och rör eller vispa det vitt och poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl, kanel, bakpulver och hackad mandel. Knåda samman till en deg.
  3. Rulla ut degen till tre längder. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Grädda längderna mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Skär de varma längderna i sneda bitar, ca 2 cm breda. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt.
  5. Rosta kakorna i ugn ca 10 minuter. Vänd den andra snittytan uppåt och rosta ytterligare ca 5 minuter. Låt skorporna kallna. Förvara dem torrt i burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.