Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanel- och russinbagels

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Gott! Jag har väldigt dåligt ögonmått så jag får inte ut lika många bagels varje gång, därför kan jag inte skriva antal ..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i fingervarmt vatten. Blanda i vetemjöl, rågmjöl, sirap, salt, olja, russin och kanel. Blanda till en kompakt, tungarbetad deg. Knåda degen väl på bakbordet i minst 10 minuter (i hushållsassistent räcker det med 5 minuter).
  2. Dela degen i 16 delar. Rulla ut varje bit till en 25-30 cm lång rulle som smalnar av i ändarna. Forma rullen till en rundel som är 8-10 cm i diameter. Tryck ihop ändarna ordentligt, så att skarvarna inte går upp. Låt bröden jäsa under bakduk 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Koka under tiden upp vattnet med sockret. Lägg i de jästa degringarna, några i taget, i det kokande vattnet. Låt dem koka 2 minuter och vänd dem sedan, när de flutit upp till ytan, med hjälp av en gaffel. Låt dem koka ytterligare 2 minuter.
  5. Lägg ringarna på en smord plåt eller bakplåtspapper och grädda i ca 30 minuter. Låt svalna. Dela dem, rosta dem gärna i en brödrost och bred på rikligt med smör. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.