Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneldoftande kaffecheesecake

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En underbar cheesecake med lite vuxensmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda med smält smör och kanel. använd en handmixer eller matberedare för att finfördela kexen ordentligt.
  3. Fördela blandningen i en lätt smord form med avtagbar kant. Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vätskan och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Rör ihop ost och kesella i en bunke tillsammans med kaffet.
  5. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll sockret lite i taget under kraftig vispning. Vänd därefter ner vitorna i ostblandningen och häll allt över den svalnade kexbottnen.
  6. Låt stå kallt i kylen minst 4 timmar före servering. Dekorera cheesecaken genom att sikta kakao över strax före du serverar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.