En underbar cheesecake med lite vuxensmak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda med smält smör och kanel. använd en handmixer eller matberedare för att finfördela kexen ordentligt.
- Fördela blandningen i en lätt smord form med avtagbar kant. Grädda i ugnen i 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vätskan och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Rör ihop ost och kesella i en bunke tillsammans med kaffet.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och häll sockret lite i taget under kraftig vispning. Vänd därefter ner vitorna i ostblandningen och häll allt över den svalnade kexbottnen.
- Låt stå kallt i kylen minst 4 timmar före servering.
Dekorera cheesecaken genom att sikta kakao över strax före du serverar den.
Publicerat den
3 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar