Farligt goda med en kopp kaffe eller ett glas mjölk.
Instruktioner
- Rör margarinet mjukt med sockret. Rör i ägget ordentligt. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och salt och rör ner i äggsmeten. Blanda ihop till en grynig massa och tillsätt mjölken och knåda ihop till en deg.
- Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen.
- Dela degen i två bitar och kavla ut till en långsmal degplatta. Fördela fyllningen och rulla ihop till långsmala rullar.
- Lägg rullarna på en bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lätt med händerna.
- Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Låt svalna lite på plåten och skär dem sedan i sneda skivor. Lägg skorporna med snittytan upp på plåtarna.
- Rosta dem mitt i ugnen i 225 i ca 10 minuter tills de blivit lite gyllenbruna. Låt svalna och torka helt på plåten.
Publicerat den
10 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lättbakade, lagomt söta med god smör/kanelsmak genom fyllningen. Fick justera en del vad gäller ugnsvärmen och gräddningstid då de annars skulle ha blivit alltför mörka. Det kan ju variera mellan olika ugnar. Gräddade i 175º i 15 minuter + rostade dem i 200º i 5 minuter och lät dem eftertorka med ugnsluckan på glänt tills ugnen kallnat. Jag kommer att göra dem fler gånger...