Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelvåfflor med chiasylt

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Frasiga våfflor utan gluten, mjölk, ägg och vitt socker. En våffla för alla!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Våfflor: Blanda vatten och chiafrön väl och låt stå i ca 5 minuter. Blanda mjölkdryck och äppelcidervinäger i en stor bunke och låt stå i 5 minuter. Tillsätt olivolja och lönnsirap till mjölkblandningen och blanda ordentligt.
  2. Mixa havregryn till ett grovt mjöl i en matberedare. Blanda havremjölet med övriga torra ingredienser. Tillsätt de våta ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet.
  3. Hetta upp våffeljärnet och smörj det med lite olivolja. Häll ca 1-1 1/4 dl smet i våffeljärnet och grädda gyllene. Upprepa till våffelsmeten tar slut.
  4. Chiasylt: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda under omrörning på medelvärme i ca 5 minuter. Mosa bären lät med en sked. Ta sylten från värmen och smaka av eventuellt med mer lönnsirap och rivet citronskal. Täck över sylten och låt den svalna helt. Sylten tjocknar något när den svalnat. Förvara sylten i kylskåp i en burk med tätslutande lock fra till servering. Sylten håller i ca 3-4 dagar i kylskåpet.
  5. Servera de frasiga våfflorna med sylten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.