En twist av en klassiker med hälsosam touch!
Glutenfri, laktosfri och äggfri.
Instruktioner
- Fikon- och dadelscones:
Häll ner allt utom kokosmjölken i en stor skål. Gör en urgröpning i mitten och rör ner lite kokosmjölk i taget tills du har en fuktig deg som inte är alltför klibbig. Rulla ut degen och skär i 12 bitar. Forma till runda kakor och torka i en torkugn i 45 grader i 8-10 timmar. Du kan även torka dem i en ugn på lägsta temperatur, men luckan något på glänt. Då tar det 2-4 timmar.
- Blåbärschiasylt:
Vispa ihop samtliga ingredienser till chiasylten och låt stå i några minuter. Vispa på nytt. Häll ner i en burk och ställ in i kylen till servering.
- Kokosgrädde:
Ställ in burken med kokosmjölk i kylen i några timmar. Gröp ur den tjocka, stelnade kokosmjölken och lägg ner i en mixer tillsammans med ca 1 dl av kokosvattnet från burken, vaniljpulver och sötning. Mixa till en slät grädde.
- Servera sconesen tillsammans med blåbärschiasylt och kokosgrädde.
Publicerat den
24 januari 2017
Liknande recept
Skriv kommentar