Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon- och dadelscones med blåbärschiasylt och kokosgrädde

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En twist av en klassiker med hälsosam touch! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fikon- och dadelscones: Häll ner allt utom kokosmjölken i en stor skål. Gör en urgröpning i mitten och rör ner lite kokosmjölk i taget tills du har en fuktig deg som inte är alltför klibbig. Rulla ut degen och skär i 12 bitar. Forma till runda kakor och torka i en torkugn i 45 grader i 8-10 timmar. Du kan även torka dem i en ugn på lägsta temperatur, men luckan något på glänt. Då tar det 2-4 timmar.
  2. Blåbärschiasylt: Vispa ihop samtliga ingredienser till chiasylten och låt stå i några minuter. Vispa på nytt. Häll ner i en burk och ställ in i kylen till servering.
  3. Kokosgrädde: Ställ in burken med kokosmjölk i kylen i några timmar. Gröp ur den tjocka, stelnade kokosmjölken och lägg ner i en mixer tillsammans med ca 1 dl av kokosvattnet från burken, vaniljpulver och sötning. Mixa till en slät grädde.
  4. Servera sconesen tillsammans med blåbärschiasylt och kokosgrädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.