Riktigt lyxig rätt där kroppkakorna är fyllda med härliga kantareller istället för fläsk.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen. Pressa den och låt svalna. Tillsätt mjöl och potatismjöl och blanda till en jämn smet.
- Finhacka löken. Hacka kantarellerna och fräs dem tillsammans med löken i smör. Smaka av med salt, kryddpeppar och hackad basilika eller persilja.
- Forma potatissmeten till en rulle och dela i bitar. Gör en fördjupning i varje bit och forma till en liten skål i handen. Lägg i lite fyllning och slut ihop till en helt tät boll.
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i kroppkakorna och låt koka i 12-15 minuter beroende på storlek. De flyter upp till ytan när de är klara.
- Blanda lingon och socker, låt stå tills sockret löst sig. Rör om några gånger under tiden.
- Servera kroppkakorna med de rårörda lingonen.
Publicerat den
20 oktober 2016
Liknande recept
Skriv kommentar