Paj gjord på kantareller med ölkokt schalottenlök och färska örter. Serveras med västenbottenkräm.
Från Filip Fastén
Instruktioner
- Smörj en pajform med smör och lägg in i frysen.
- Skär smöret i små kuber och blanda ihop salt och vetemjöl.
Blanda sedan salt, smör, mjöl och vatten till en fast deg.
Plasta in degen och låt vila i kylen minst 30 minuter.
Skala och strimla löken och vitlöken tunt.
Svetta löken i en kastrull och plocka ner timjan i kastrullen.
Häll ölen över löken och låt ölen koka in i löken på låg värme tills det inte återstår någon vätska.
Ta ut degen från kylskåpet och tryck ut degen i den frysta pajformen.
Picka pajen med en gaffel i botten och låt degen vila i kylskåpet ytterligare i 10 minuter.
Sätt ugnen på 160 grader.
- Tvätta kantarellerna i ljummet vatten och låt torka på en handduk.
Stek kantarellerna gyllenbruna med smör i en gjutjärnspanna, smaka av med salt och svartpeppar.
Knäck äggen i en bunke och blanda med grädden. Smaka av med salt.
Baka pajdegen i 5 minuter i ugnen.
Fyll pajdegen med de stekta kantarellerna och den ölkokta löken.
Slå på äggblandningen över pajen och baka i ugnen tills pajen får en gyllenbrunfärg, cirka 20-35 minuter.
Mixa sedan riven västerbottenost och crème fraiche med varandra.
Ta ut pajen och strö hackad persilja över och servera med västerbottenkrämen.
Publicerat den
10 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar