Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj

 
Skriv ut

Paj gjord på kantareller med ölkokt schalottenlök och färska örter. Serveras med västenbottenkräm. Från Filip Fastén

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj en pajform med smör och lägg in i frysen.
  2. Skär smöret i små kuber och blanda ihop salt och vetemjöl. Blanda sedan salt, smör, mjöl och vatten till en fast deg. Plasta in degen och låt vila i kylen minst 30 minuter. Skala och strimla löken och vitlöken tunt. Svetta löken i en kastrull och plocka ner timjan i kastrullen. Häll ölen över löken och låt ölen koka in i löken på låg värme tills det inte återstår någon vätska. Ta ut degen från kylskåpet och tryck ut degen i den frysta pajformen. Picka pajen med en gaffel i botten och låt degen vila i kylskåpet ytterligare i 10 minuter. Sätt ugnen på 160 grader.
  3. Tvätta kantarellerna i ljummet vatten och låt torka på en handduk. Stek kantarellerna gyllenbruna med smör i en gjutjärnspanna, smaka av med salt och svartpeppar. Knäck äggen i en bunke och blanda med grädden. Smaka av med salt. Baka pajdegen i 5 minuter i ugnen. Fyll pajdegen med de stekta kantarellerna och den ölkokta löken. Slå på äggblandningen över pajen och baka i ugnen tills pajen får en gyllenbrunfärg, cirka 20-35 minuter. Mixa sedan riven västerbottenost och crème fraiche med varandra. Ta ut pajen och strö hackad persilja över och servera med västerbottenkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.