Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Riktigt mumsig!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör oc kesella, tillsätt mjölet och den rivna osten. Arbeta ihop till en deg, tryck ut degen i en pajform ca 22 - 23 cm i diameter. Ställ kallt i kylskåp ca 30 min, förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 min. Skär kantarellerna i mindre bitar, ej för små. Skala och hacka löken, fräs kantarellerna utan stekfett på svag värme tills vätskan avdunstat. Höj värmen och lägg smör i pannan, tillsätt löken och bryn lätt.
  2. Vispa ihop grädden och äggen, rör ner svamp och lök.
  3. Smaka av med salt och peppar, häll äggsmeten i paj skalet och grädda i 200 grader i ca 30 min. eller tills äggstanningen stelnat och fått fin färg. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.