En lyxig, mättande och krämig pytt med fyllig smak.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tärna rotfrukter och potatis. Blanda med olja och örter på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 minuter, rör om då och då. Salta och peppra.
- Skiva fläskfilén och stek i smör ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg skivorna på ett fat, lägg tomater ovanpå och toppa med gorgonzolaosten. Ringla över grädden blandad med skyn från köttet. Gratinera köttet mitt i ugnen i 8-10 minuter.
- Stek svampen knaprig i smöret ca 10 minuter. Salta och peppra. Blanda svampen med de rostade rotfrukterna och se till att allt hålls varmt.
- Garnera köttet med basilikablad och servera pytten med äggulorna till.
Publicerat den
22 september 2014
Liknande recept
Skriv kommentar