Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Gluten- och laktosfri kantarellsås Obs: Kontrollera att fonden inte innehåller laktos eller gluten

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lökarna. Fräs löken på medelhög värme i smöret i en kastrull. Tillsätt tomatpuré och svartpeppar. När det börjar bli mörkt i botten tillsätt vatten, vin, fond och kantareller. Rör om och koka ihop gärna 15 min eller mer. Späd med mer vatten om det blir för lite vätska. Tillsätt grädde och låt koka en stund till. Smaka av med soja och mer fond om det behövs. Hacka persiljan och servera såsen med persiljan som garnering.
  2. Om såsen upplevs för lös kan den kokas lite längre stund eller redas med maizena-redning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.