Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karibisk lax med honungsrostade rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Exotisk smakkombination! Servera med en god kall sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skär sötpotatis, palsternacka, morot, rödlök och ananas i lagom stora bitar. Dela vitkålen i lika stora bitar som övriga grönsaker. Lägg alla grönsakerna utom ananasen i en ugnssäker form.
  3. Blanda ihop olja, margarin och honung i en kopp, salta och peppra efter smak. Häll blandningen över grönsakerna och rör runt. Sätt in i ugnen i ca 25-30 min. Lägg i ananasen, blanda och sätt in i ugnen igen ca 10 minuter, tills grönsakerna fått fin färg och känns genomstekta. Ananasen ska kännas fast i konsistensen.
  4. Blanda vitlök, rom, salt, kryddpeppar och svartpeppar. Skär eventuellt laxen i portionsbitar. Lägg den med skinnsidan ner i en ugnsfast form. Häll över kryddblandningen. Sätt In i ugnen tillsammans med grönsakerna de sista 15 minuterna.
  5. Servera med valfri kall sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.