Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karl Alfreds gröna smoothie

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

En underbart god juice som är full av nyttigheter. Jag dricker den oftast som mellanmål med lite nötter, en mörk chokladbit eller en god smörgås, men det går förstås lika bra på morgonen eller till maten. Den färska ananasen ger den gröna drinken en härlig söt, tropisk smak och avokadon som är full av nyttiga fetter ger en krämig, len konsistens. Spenaten hjälper till att rena blodet och den innehåller massor av klorofyll, antioxidanter, koppar, zink och selen. Ett fantastiskt trevligt sätt att få i sig vitaminer på. Att lägga till söta frukter till en grön drink är ett bra sätt att få barn att våga dricka. Sötman från frukterna gör att smoothien smakar tropiskt istället för grönt och serverar du i ett ogenomskinligt, färgat glas med sugrör så ser det dessutom festligt ut.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kör äpplet och päronet genom en juicemaskin. Ingen juicemaskin? Inga problem. Se hur du gör i texten nedanför. Häll i juicen och resten av ingredienserna i en mixer och mixa slätt. Häll upp i ett glas och njut.
  2. Så här gör du juice utan en juicemaskin Det är väldigt enkelt. Allt du behöver är en mixer, en skål och en sil.
  3. Gör så här… Tvätta din frukt eller dina grönsaker. Mixa väl i en mixer (1-2min). Häll över det du mixat i en finmaskig sil med en skål under. En nötmjölkspåse går också bra. Använd en sked eller liknande och pressa fruktköttet mot silen så att all vätska rinner ut. Drick juicen på en gång för att få så mycket näring som möjligt. Den här juicemetoden tillför mer luft som gör att juicen oxiderar/blir dålig fortare än med tex. en slowjuicer.
  4. SMOOTHIE TIPS! Gör din smoothie lite mer mättande och nyttig. Häll smoothien i en djup skål och strössla över nötter, frön, bär, musli eller kokosflagor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.