Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kasslergratäng med knoppsparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

På en bädd av ris ligger tunna kasslerskivor med sparris, allt täckt av en läcker gratängsås. Hela festrätten i en och samma form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner en klick smör och smaksätt med salt och vitpeppar. Bred ut riset i botten på en smörad ugnssäker form.
  3. Låt sparrisen rinna av. Lägg en eller två sparrisar på varje skiva kassler och rulla in dem. Lägg rullarna med skarven nedåt på risbädden.
  4. Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och vispa i sparrisspadet och grädden. Låt såsen sjuda några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vispa ner äggulorna och den rivna osten.
  5. Häll över såsen i formen. Ställ in formen i ugnen tills ytan blivit vackert brun och rätten genomvarm

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.