På en bädd av ris ligger tunna kasslerskivor med sparris, allt täckt av en läcker gratängsås.
Hela festrätten i en och samma form.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner en klick smör och smaksätt med salt och vitpeppar. Bred ut riset i botten på en smörad ugnssäker form.
- Låt sparrisen rinna av. Lägg en eller två sparrisar på varje skiva kassler och rulla in dem. Lägg rullarna med skarven nedåt på risbädden.
- Smält smöret till såsen i en tjockbottnad kastrull. Rör ner mjölet och vispa i sparrisspadet och grädden. Låt såsen sjuda några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Vispa ner äggulorna och den rivna osten.
- Häll över såsen i formen. Ställ in formen i ugnen tills ytan blivit vackert brun och rätten genomvarm
Publicerat den
18 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar